Vereniging Dutch RescueDogs

Vereniging Dutch RescueDogs
13 feb
2015

Samenwerken van groot belang

De Dutch RescueDogs is een vereniging die reddingshonden inzet om vermiste personen en slachtoffers te zoeken en te vinden. ‘We zijn ontzettend blij met de donatie van de TVM foundation. We hebben hiervoor inmiddels portofoons aangeschaft. De portofoons zijn van wezenlijk belang, niet alleen bij een opsporing maar ook tijdens de wekelijkse trainingen komen ze goed van pas’, aldus Johan Venema, voorzitter van de vereniging Dutch RescueDogs.

Speciaal voor de uitreiking zijn er nog twee leden van de Dutch RescueDogs meegekomen: Bé Thalen en zijn hond Rex. Zij gaven een demonstratie van een training op het parkeerterrein van TVM. ‘Het leukste van het trainen met honden is de samenwerking tussen mens en dier. De gedrevenheid van een hond is enorm groot. Een hond wil graag de opdrachten goed uitvoeren voor zijn baas. Mijn hond Rex is een kruising tussen een Mechelse herder en Hollandse herder. Voor het opsporen van vermisten en slachtoffers is de band tussen hond en trainer heel belangrijk. We moeten goed kunnen samenwerken’, vertelt Bé Thalen enthousiast.

‘De Dutch RescueDogs is een prachtig voorbeeld van passie, gedrevenheid en de liefde tussen mens en dier’, geeft Joop Atsma aan. Joop Atsma is voorzitter van de TVM foundation. ‘Het is een vereniging die uit vrijwilligers bestaat. Iedere training en iedere zoektocht doen ze in hun eigen tijd en ze financieren alles uit eigen middelen. Wij vinden het daarom ook geweldig dat wij met een donatie uit de TVM foundation de vereniging kunnen ondersteunen.’ Harjo Woltinge, medewerker van TVM verzekeringen, heeft het project aan de TVM foundation voorgedragen.

www.dutchrescuedogs.nl

Meer in deze categorie: Projecten 2015 »

Project aanmelden

Wilt u een project aanmelden? Doorloop dan de volgende stappen:

1. Lees de voorwaarden

2. Vul het aanvraagformulier in

3. Stuur het aanvraagformulier naar cooperatie@tvm.nl

Aanvragen kunnen tot 1 mei ingestuurd worden.