Toegekende projecten

Toegekende projecten
02 aug
2016

Twaalf projecten hebben een positief bericht ontvangen op hun aanvraag voor een donatie van de TVM foundation.

‘Het is prachtig om zoveel diverse projecten als stichting te kunnen ondersteunen’, vertelt Joop Atsma, voorzitter TVM foundation. ‘Verschillende doelen en doelgroepen hebben een donatie ontvangen uit de TVM foundation. Ze ondersteunen allen een maatschappelijk of sociaaleconomisch doel. We vinden het belangrijk dat de projecten voor veel mensen toegankelijk zijn en bijdragen aan de leefbaarheid in een dorp en/of regio', zegt Atsma.

Projecten met verschillende karakters
‘Projecten moeten een ‘functie’ hebben. Neem bijvoorbeeld de realisatie van het dorpshuis Exloo. Het dorpshuis is een ontmoetingsplaats voor jong en oud uit Exloo en omgeving. Ze kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en gebruik maken van voorzieningen. Projecten kunnen ook sociaal maatschappelijk van aard zijn. Stichting Vier het Leven zet zich in voor ouderen. Ze willen door ouderen te begeleiden hen een uitje kunnen geven naar bijvoorbeeld het theater, de bioscoop, het museum of het bezoeken van een concert. Het doel van de stichting is om ouderen blijvend te verbinden aan de maatschappij en zo eenzaamheid en isolement te voorkomen. Projecten met een cultureel en of een kennisaspect ondersteunt de TVM foundation ook. De Kamper Kogge is de enige nog varende kogge in Nederland. Het is een evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. Het unieke schip is een trekpleister op tal van evenementen in binnen- en buitenland. Een project dat onlangs is gerealiseerd is het herstel van het openluchttheater in het Gramsberger Bosje te Gramsbergen. Stichting ProGram deed een aanvraag voor de renovatie van het bostheater. De renovatie bestond uit totale vernieuwing van het grondwerk, aanleg terrassen waarop 320 stoelen geplaatst kunnen worden, vernieuwing en overkapping van het uit stoeptegels bestaande podium, aanschaf benodigde licht- en geluidsapparatuur en de bouw van een opslagloods. Dit alles met als doel weer diverse voorstellingen en concerten in het openluchttheater te laten plaatsvinden. De feestelijke opening was in mei 2016 en is mede mogelijk gemaakt met een donatie van de TVM foundation.’

Zelf een aanvraag indienen?
Heeft u zelf een project waarvoor u een donatie nodig bent? U kunt uw aanvraag tot en met 30 september (online) invullen en verzenden of per e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..