Cheque TVM foundation voor Advies en Behandelcentrum Weidesteyn

Cheque TVM foundation voor Advies en Behandelcentrum Weidesteyn Cheque TVM foundation voor Advies en Behandelcentrum Weidesteyn André Weima
21 mei
2014

Hoogeveen - Op dinsdag 20 mei jl. reikte bestuurslid Annetta de Vries-Tabak van de TVM-foundation een cheque uit van € 1500 aan Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn in Hoogeveen. De cheque werd in ontvangst genomen door Anja Brink, Hoofd Eenheid Behandeling & Begeleiding.

Zij was erg blij met deze donatie door de stichting en kon melden dat het bedrag zal worden gebruikt voor aanschaf van een elektrische duofiets die wordt ingezet in Weidesteyn.

Aanvrager van de donatie was Henk Wielink, werkzaam bij TVM verzekeringen en bekend met het bestaan van de TVM foundation.

Henk Wielink : “Mijn moeder revalideerde in behandelcentrum Weidesteyn na een fietsongeluk waarbij zij haar heup brak. Het personeel daar zet zich met volle overgave in. Onderdeel van revalidatie is fietsen. Een wens van Weidesteyn is om een elektrische duofiets aan te schaffen. Daarom heb ik een aanvraag ingediend bij de TVM foundation”.

Anja Brink: “ Met de donatie van de TVM foundation, hebben we een tweede elektrische duofiets kunnen aanschaffen. Een belangrijk hulpmiddel dat we inzetten om bewoners of mensen die hier tijdelijk in revalidatie zijn, te ondersteunen. Dat het een elektrische duofiets is, maakt het gebruik ervan laagdrempeliger. Vrijwilligers, maar ook familieleden kunnen samen met de degene die revalideert, ervoor zorgen dat men regelmatiger beweegt. Je hoeft namelijk niet heel sportief te zijn, om hier gebruik van te kunnen maken. En wat is er mooier om gezamenlijk te bereiken dat iemand vaker beweegt en daardoor fysiek beter en sterker wordt?! Samen met onze bewegingsagogen bekijken we eerst of het gebruik van zo’n fiets geschikt is voor de betreffende persoon. We zien dat mensen vervolgens, door het gezamenlijk fietsen eerder er op uit gaan en daarmee hun beweging krijgen. De duofiets is hier zeer populair, gezien het feit dat deze altijd bezet is”, aldus Anja Brink.

De coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Deze stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de regio verbeteren.

Een overzicht van donaties en initiatieven én meer informatie over de TVM foundation vindt u op www.tvmfoundation.nl

Op de foto van links naar rechts:
Anja Brink, Hoofd Eenheid Behandeling & Begeleiding, Bertine Lammerink (bewegingsagoog) en Linsey Smit (bewegingsagoog) ontvangen een cheque van Henk Wielink, (aanvrager van de donatie en medewerker van TVM) en Annetta de Vries-Tabak (bestuurslid TVM foundation).