Stichting Schipper mag ik ook eens varen ontvangt donatie

Stichting Schipper mag ik ook eens varen ontvangt donatie
08 sept
2017

“Wat is er mooier dan… genieten van een heerlijke vakantie op het water.” De stichting Schipper mag ik ook eens varen? heeft een droom, namelijk mensen met een beperking een vakantie laten beleven op een binnenvaartschip. De stichting stuurde een aanvraag naar de TVM foundation om hun droom waar te maken.

 

Alle hens aan dek
In 2011 nam Zas Bousema het initiatief tot het oprichten van de stichting Schipper mag ik ook eens varen? Bousema zag dat er behoefte is aan kleinschalige en betaalbare meerdaagse vaarvakanties voor mensen met een beperking. En hiermee is het idee geboren voor de stichting. ‘Mensen met een beperking, een vakantie aanbieden “zonder beperking” is het doel’, aldus Bousema. ‘We hebben in 2012 een binnenvaartschip aangekocht. Vanaf de dag van aankoop zijn we met een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om het schip geschikt te maken voor vaarvakanties. Alle hens aan dek, want het vergt heel wat werk om het schip aan te passen met alle voorzieningen’.

Vrijwilligers
‘De stichting “drijft” op de inzet van vrijwilligers nu en in de toekomst’, vult bestuurslid Jan van Popta aan. ‘Heel veel mensen hebben hun expertise aangeboden bij de verbouw van het schip; scheeptimmermannen, elektriciens, lassers, schilders, behangers, een ieder die handig is met techniek tot de manusjes van alles. Zonder hun was dit nooit gelukt. En ook in de toekomst als we gaan varen kunnen we rekenen op de hulp van vele mensen. Prachtig om te ervaren dat zoveel mensen zich nog inzetten voor het goede doel’, vertelt Van Popta.

Schipper mag ik ook eens varen?
Zas Bousema, projectleider van de stichting en schipper: ‘We kijken uit naar de vaarvakanties. De verbouwing vordert en het einde is in zicht. Mensen met een beperking kunnen met hun familie of begeleiding straks genieten van een onbezorgde vakantie op het water. Vanuit de thuishaven Zwolle bepalen de gasten samen met ons de vaarroute en natuurlijk wordt ook de vraag “Schipper mag ik ook eens varen?” positief beantwoord. Samen met ons mogen de gasten het binnenvaartschip gaan besturen.’

Donatie van de TVM foundation
Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn kunnen een aanvraag indienen bij de Stichting TVM foundation. De heer Van Drost van VOF Drost uit ’s Heerenbroek bemiddelde als klant en diende samen met de stichting de aanvraag in. Nico Stam (bestuurslid TVM foundation): ‘Een prachtig initiatief! Zoveel uren werk die de stichting samen met haar vrijwilligers verricht in het realiseren van hun droom.’ De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Ook een project voorstellen aan de TVM foundation? Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.