TVM foundation doneert € 5.000,- aan BrinkBaru Bovensmilde

TVM foundation doneert € 5.000,- aan BrinkBaru Bovensmilde
16 mei
2017

Deze week heeft Gonda Boersma, van Stichting Brink Bovensmilde, een cheque ontvangen ter waarde van € 5.000,- van de TVM foundation. Joop Atsma, voorzitter van de TVM foundation reikte de cheque uit. De donatie is gebruikt voor de sport court op de BrinkBaru (Nieuwe Brink) in Bovensmilde.

Sport court
‘We hebben met het geld de ondergrond van de sport court verhard en een bankje geplaatst. De sport court was op gras aangelegd. Het veld bleek echter na verloop van tijd, ondanks de drainage, veel te drassig te worden. Jongeren uit het dorp gebruiken de populaire voetbalplek intensief. Geweldig natuurlijk, maar het werd wel een modderig geheel. We zijn daarom op zoek gegaan naar andere mogelijkheden en hebben voor betegelen gekozen’, vertelt Gonda. ‘De sport court wordt tijdens het nieuwe evenement Bovensmilde Beweegt op 19 en 20 mei a.s. feestelijk heropend’.

BrinkBaru
De BrinkBaru, oftewel ‘Nieuwe Brink’ (baru is Maleis voor nieuw), is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van een groep Nederlandse en Molukse Bovensmildegers die een levendige ontmoetingsplek middenin het dorp wilden creëren op de plek waar veertig jaar geleden meer dan honderd schoolkinderen en hun leraren werden gegijzeld. Ook wilden ze meer samenwerking tussen alle inwoners op gang brengen in Bovensmilde. Dit gebeurt inmiddels volop in het platform ‘Wij zijn Bovensmilde’. Stichting Brink Bovensmilde vindt het daarom tijd om zichzelf op te heffen en het stokje door te geven. ‘Wij zijn ongelofelijk blij met alles wat er bereikt is in Bovensmilde’, aldus Gonda Boersma. ‘De toekomst ziet er heel anders uit dan toen we acht jaar geleden begonnen!’

Ook in aanmerking komen voor een donatie?
‘Mevrouw Flokstra, mede-eigenaar van Flokstra Transport VOF uit Smilde, deed bij de TVM foundation het verzoek om een donatie’, aldus Joop Atsma. ‘Een prachtig project dat past binnen de voorwaarden van de TVM foundation. De nieuwe brink verbindt mensen. Jong, oud, iedereen maakt gebruik van de faciliteiten die door de bevlogen BrinkBaru-vrijwilligers zijn gerealiseerd. De sport court is één van de voorzieningen die in de afgelopen jaren zijn aangelegd. Daarnaast zijn er een podium, een tafeltennistafel, een jeu de boulesbaan, een kabelbaan, een waterspeelplaats, picknicks, banken en twee gedenktekens gebouwd.’ De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. Leden/klanten die bij TVM verzekerd zijn, kunnen een aanvraag doen bij de stichting. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Ook een project voorstellen aan de TVM foundation? Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag indient, vindt u op www.tvmfoundation.nl.