TVM foundation in actie voor bos IJhorst

TVM foundation in actie voor bos IJhorst
14 sept
2018

De dorpsraad IJhorst-Lankhorst krijgt van de TVM foundation een schenking van 2.500 euro voor de aanleg van een ‘leefroute’ in het bos aan de rand van IJhorst. Namens de Foundation overhandigde bestuurslid Jolanda Metselaar symbolisch de cheque aan het bestuur van de dorpsraad.

Risk-manager Monique Ruiter van TVM verzekeringen woont zelf in IJhorst en was de afgelopen vier jaar vicevoorzitter van de dorpsraad en diende het verzoek voor een financiële bijdrage in. Dorpsraad IJhorst-Lankhorst heeft op verzoek van de bewoners in het dorp een ‘beleefroute’ in het bos gecreëerd. Naast het sportzaaltje, aan de rand van het dorp, ligt een stuk bos van de gemeente Staphorst. In het bos is een educatieve en speelse beleefroute aangelegd samen met vele vrijwilligers uit het dorp. De bomen zijn gebruikt als klimtoestel, als zithoekje, als (trap)tegels of als onderdeel van een bijenhotel.

Jolanda Metselaar (TVM foundation): “Langs de route waren al klimbomen en boomkunst gerealiseerd. Voor de kinderen zijn er nu ook klimattributen en er zijn gedichten te lezen op verschillende zuilen. De gedichten zijn door de inwoners van het dorp zelf geschreven. De beleefroute heeft een maatschappelijke, sociale en culturele functie voor de inwoners van IJhorst en omgeving. Dit past goed bij de kernwaarden van TVM verzekeringen.”

Meer informatie: Facebook Dorpsraad-Ijhorst