Stichting Buitenhof

Stichting Buitenhof
11 okt
2017

Van logeerhuis naar wooncomplex
Stichting Buitenhof is een particulier initiatief, ontstaan vanuit Stichting De Ark in Hardinxveld-Giessendam. De Ark had al een logeerhuis voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten, maar wilde graag een mogelijkheid voor begeleid zelfstandig wonen in het dorp. Eigen identiteit, eigen regie, geborgenheid en plaatselijke betrokkenheid stonden daarbij hoog in het vaandel. In 2009 resulteerde dit in een aparte stichting: Stichting Buitenhof. 


Wonen, werken en leren gecombineerd
Stichting Buitenhof wil de volgende doelen realiseren, gebaseerd op de drie uitgangspunten wonen, werken en leren:

  • De bouw van een wooncomplex voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Het complex zal bestaan uit twaalf appartementen inclusief centrale woonkamer en keuken. Voor iedere bewoner is er individuele zorgverlening.
  • Het bieden van dagbestedingsmogelijkheden voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking.
  • Het bieden van stageplaatsen voor leerlingen uit het speciaal onderwijs.

Martijn de Groot, werkzaam bij TVM-relatie Wemmers Tanktransport B.V. uit Bleskensgraaf, draagt het initiatief een warm hart toe en diende bij de TVM foundation een donatieverzoek in.

Planning: begin 2018 klaar
Na de vele voorbereidingen is Stichting Buitenhof nu toe aan de volgende stap: de daadwerkelijke realisatie van de plannen. Eind 2017 kunnen de eerste bewoners hun appartement in gebruik nemen. Het opzetten van dagbestedingsmogelijkheden en stageplaatsen volgt in 2018.

Locatie: Hardinxveld-Giessendam
Website: www.stichtingbuitenhof.nl