Stichting schipper mag ik ook eens varen?

Stichting schipper mag ik ook eens varen?
30 nov
-0001

“Wat is er mooier dan… genieten van een heerlijke vakantie op het water.” De stichting Schipper mag ik ook eens varen heeft een droom, namelijk mensen met een beperking een vakantie laten beleven op een binnenvaartschip.

Alle hens aan dek
In 2011 nam Zas Bousema het initiatief tot het oprichten van de stichting Schipper mag ik ook eens varen? Bousema zag dat er behoefte is aan kleinschalige en betaalbare meerdaagse vaarvakanties voor mensen met een beperking. En hiermee is het idee geboren voor de stichting. Mensen met een beperking, een vakantie aanbieden “zonder beperking” is het doel van de stichting. In 2012 heeft de stichting een binnenvaartschip aangekocht. Vanaf de dag van aankoop zijn ze samen met een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om het schip geschikt te maken voor vaarvakanties. Met de donatie van de TVM foundation heeft de stichting een aggregaat kunnen aanschaffen.

Vaarvakanties
Mensen met een beperking kunnen samen met hun familieleden en/of begeleiders straks (als het schip gereed is) genieten van een onbezorgde vakantie op het water. Vanuit de thuishaven Zwolle bepalen de gasten, samen met de schipper, de vaarroute en natuurlijk wordt ook de vraag “Schipper mag ik ook eens varen?” positief beantwoord.

Project aanmelden

Wilt u een project aanmelden? Doorloop dan de volgende stappen:

1. Lees de voorwaarden

2. Vul het aanvraagformulier in

3. Stuur het aanvraagformulier naar cooperatie@tvm.nl

Aanvragen kunnen tot 1 oktober ingestuurd worden.