Stichting schipper mag ik ook eens varen?

Stichting schipper mag ik ook eens varen?
08 sept
2017

“Wat is er mooier dan… genieten van een heerlijke vakantie op het water.” De stichting Schipper mag ik ook eens varen? heeft een droom, namelijk mensen met een beperking een vakantie laten beleven op een binnenvaartschip.

Alle hens aan dek
In 2011 nam Zas Bousema het initiatief tot het oprichten van de stichting Schipper mag ik ook eens varen? Bousema zag dat er behoefte is aan kleinschalige en betaalbare meerdaagse vaarvakanties voor mensen met een beperking. En hiermee is het idee geboren voor de stichting. ‘Mensen met een beperking, een vakantie aanbieden “zonder beperking” is het doel’, aldus Bousema. ‘We hebben in 2012 een binnenvaartschip aangekocht. Vanaf de dag van aankoop zijn we met een enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag gegaan om het schip geschikt te maken voor vaarvakanties. Alle hens aan dek, want het vergt heel wat werk om het schip aan te passen met alle voorzieningen’.

Schipper mag ik ook eens varen?
Zas Bousema, projectleider van de stichting en schipper: ‘We kijken uit naar de vaarvakanties. De verbouwing vordert en het einde is in zicht. Mensen met een beperking kunnen met hun familie of begeleiding straks genieten van een onbezorgde vakantie op het water. Vanuit de thuishaven Zwolle bepalen de gasten samen met ons de vaarroute en natuurlijk wordt ook de vraag “Schipper mag ik ook eens varen?” positief beantwoord. Samen met ons mogen de gasten het binnenvaartschip gaan besturen.’

 

Plaats: Hasselt, Zwolle

Website: www.schippermagikookeensvaren.nl